Pension De IJsvogel en Ons Dorpshuys liggen midden in het hart van het pittoreske Drimmelen, met een uitzicht over het schilderachtige Herengrachtje, de nostalgische aak Amalia en met het bruggetje dat leidt naar de kerk, is het op het uitgebreide terras van Ons Dorpshuys heerlijk vertoeven.Op slechts 200 meter loopafstand staat u in de Batterij, het smalste straatje van de hele gemeente. Loopt u nog eens 100 meter verder, staat u in de Oude Haven van Drimmelen, waar bootjes worden verhuurd en u een prachtig uitzicht over de rivier De Amer heeft. Loopt u vanaf de Oude Haven naar de Nieuwe Haven, wordt u omringd door jachten, schepen en sloepen, evenals door een midgetgolfbaan en een speeltuin voor de kids. U vindt in Drimmelen volop vertier voor het hele gezin.

Vlak a
chter Pension de IJsvogel bevindt zich de boomgaard, waar een wandelroute langs loopt. Er staan verschillende soorten fruitbomen, waardoor elk seizoen van het jaar zijn eigen charmes heeft om hier doorheen te lopen.Drimmelen is een dorp dat op te splitsen is in twee delen. Bij de grote havens, zowel de oude als de nieuwe haven, is er volop toerisme. Zo zijn er tal van mogelijkheden om een boot te huren en te gaan varen, is er een fietspontje die u binnen enkele ogenblikken overzet naar de Biesbosch en kunt u tevens op een rondvaartboot stappen. Ook op de wal zijn de recreatiemogelijkheden eindeloos, door bijvoorbeeld de speeltuin, de midgetgolfbaan en zelfs een strandje.

Het andere deel van Drimmelen is het dorpshart. Veel historische plekjes pronken in het dorp. Denk aan het kerkje aan de Herengracht, aan monumentale panden met bewoners die u gerust even binnen willen laten kijken en aan het oorlogsmonument. Bijzondere plekjes die zeker de moeite waard zijn om uw blik op te werpen en te genieten van de schoonheid van het Brabantse dorp.